Kerti praktikák

Kertünket néha egy kis ötletes dekorációval, némi kézügyességgel még színesebbé és szebbé varázsolhatjuk. Egy kertet személyessé is tehetünk, ami a saját ízlésünket és személyiségünket tükrözi. Némi időráfordítás, némi kézügyesség és máris egyedi különleges kerttel rendelkezünk, amit minden arra járó megcsodál majd.

Kosárkák a kertben!

 

Szerezzünk be néhány szép fonott kosarat. Majd fessük le őket színesre, és ültessünk bele virágzó színes kerti virágokat. A színes kosarakat tehetjük asztalra vagy polcra is. Ha akad, egy régi bicikli fessük le színesre majd tegyünk, rá néhány virágtartót rögzítsük és ültessük be virágokkal. Az eredmény egy igazán különleges kerti dekoráció, amit nem látunk majd minden kertben.

 

Bútorok a kertben:

 

a kerti pad is lehet különleges és ötletes, erre egy kiragadott példa a sok közül: nincs másra szükség mint két nagyobb falapra, ez lesz a pad háta, és ülőkéje szerezzünk be két szekér kereket ez lesz a pad két oldala. A padot vegyük körbe virágos kosarakkal és kasokkal, baldachint is szerelhetünk a pad fölé. Helyezzünk el néhány széket, vagy asztalt és tegyük őket régi módivá. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy jó erős csiszoló vászonra, és egy erős kézre. Ezzel a technikával – antikolással romantikus hangulatot érhetünk el. Aki úgy érzi, rendelkezik némi kézügyességgel is, fesse le színesre a bútorokat, és vigyen bele néhány különleges motívumot és mintát.

A legtöbb kertben térelválasztónak gyepet alkalmazunk, ám ennek a gondozása és ápolása időt és fáradtságot igényel. Ezt felcserélhetjük, vagy egy részét kiválthatjuk – kiegészíthetjük kavicsággyal, amely nem csak esztétikus, de semmilyen gondozást nem igényel. A kavicságy modern hatást kelt a kertben, esztétikus, nyugtató hatású és akár egy pihenőhely, vagy egy játszóterület is kialakítható rajta. A kavics kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni, pl. a terület nagyságát, a talaj szerkezetét, a vízelvezetést, stb. Ennek megfelelően választhatjuk ki, hogy milyen méretű kavicsot szerezzünk be. Használhatjuk akkor is, amikor a térelválasztás vagy a tér kitöltése a cél.

Még esztétikusabb és formásabb lesz a kert, ha szegélykövekkel körbevesszük a kavicságyásokat. A szegélykő lehet tégla, de akár betonlap is, amelyeket érdemes habarcságyásba beágyazni így stabil kertet ad a kavicsrétegnek. Ha nem szeretnénk egyhangú unalmas felületet a kertben, ültessünk különböző formában sziklakerti növényeket, vagy egy különböző szabálytalan formában toljuk félre a kavicsot, és ültessünk bele egynyári illetve évelő növényeket.

Egy másik megoldás, ha a kavicságy közepére elhelyezünk pár nagyobb dézsát, vagy cserepet és ezekbe ültetünk be különböző színes virágokat, növényeket. A kavicságy nem csak nagyobb üres felületek kitöltésére alkalmas, de a virág és zöldség ágyások elválasztására is tökéletesen megfelel.

 

Kellemes kreatív időtöltés, akár az egész család számára. Remélem sikerült kedvet kapni és kipróbálni magatokat!

 

forrás: varazslak.hu

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.