Reformétel ajánló: Cukkínis fasírt

Hétvégén névnapi buliban voltam, és nagy szerencsémre a vendégváró falatok között húsmentes ételt is találtam. Nem mintha vegetáriánus lennék, de hamarabb fogyasztok zöldséget, mint húst. Tudom, hogy velem együtt sok anyukának nehéz a dolga így nyári szünet közepén – az ötletből kifogyva böngésszük a receptoldalakat, – ezért Márta jóvoltából megosztom e finom, könnyed étel elkészítési módját veletek is.  Fő a változatosság!  Köszönjük, Márti! 🙂

Hozzávalók:

1 közepes méretű cukkini / 50 dkg min./, 2 tojás, liszt, fokhagyma, vöröshagyma, só, bors, kevés zsemlemorzsa, petrezselyem levél, szerecsendió őrölt, késhegynyi szódabikarbóna

 

A cukkinit ha gyenge , friss, magostól- ha kissé öreg, akkor mag nélkül-  lereszeljük a nagy lukú reszelőn és megsózzuk.Kis ideig állni hagyjuk, míg levet enged. Kicsavarjuk a levétől és ízlés szerint megfűszerezzük.  A vöröshagymát lereszelve tegyük hozzá, a  fokhagymát pedig összezúzva,  majd verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá, meg a petrezselyem levelét apróra vágva.  Tegyünk bele annyi lisztet amennyit felvesz, dobjunk a liszt tetejére egy késhegynyi szódabikarbónát,  melytől laza és könnyen emészthető sütés után. A lisztet ne sajnáljuk, állaga sűrítése érdekében 2-3 evőkanál zsemlemorzsát is keverjünk bele./Leginkább a tócsni állagához hasonlót kell elérni/.

Ha készen van akkor egy tányérra szórjunk zsemlemorzsát, majd- én nem csinálok gombócokat- evőkanállal tegyük a zsemlemorzsába a kívánt mennyiséget, fordítsuk át benne a másik oldalára is,  a jó forró zsiradékban  laposítsuk el a tetsző méretre  és süssük aranysárgára.

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.