Zöld hírek: Pályázati kiírás a fűtési rendszerek korszerűsítésére

Pályázatot írtak ki a meglévő lakóépületek energiahatékonyságának javítását célzó, valamint a széndioxid kibocsátásnak csökkentését eredményező, megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére. A pályázat jellegét tekintve a rendelkezésre álló pénzeszközök felhasználása vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás.

Támogatható tevékenységek köre

Mindazon munkálatok támogathatóak, amelyek fűtéskorszerűsítés keretében energiamegtakarítást eredményeznek, energetikai számítással és energetikai tanúsítvány elkészítésével alátámasztva.

  • Fűtéskorszerűsítés, hőtermelő berendezés cseréje kondenzációs gázkazán beépítéssel vagy,
  • Fűtéskorszerűsítés, megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazán) kiépítésével, mely kiegészülhet kondenzációs gázkazán beépítéssel.

Támogathatók továbbá a járulékos munkálatok, mint kéményátépítés, az energetikai tanúsítás  elkészítésének, valamint a tervezési és az engedélyeztetési és a szükséges szakhatósági költségek.

Az energetikai szakértői – tervezői – szakhatósági-díj mértéke: a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség maximum 8 %-a lehet.

Támogatható továbbá a kivitelezési munkálatok munkadíja, mely a támogatás szempontjából elismerhető kivitelezési költség 30 %-ánál nem lehet több.

 

Bővebben a pályázatról: ITT!

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.