Vissza – és előretekintés: nők, lehetőségek, feladatok, megoldások

Vasárnap lévén csak hunyorogva futottam át a hírportálokat. Nem engedem, hogy a világban uralkodó negatív történetek elrontsák a hét utolsó napját. Reggel a teraszon ülve, takaróba bugyolálva, térdeimet a székre felhúzva, egy bögre kávéval a kezemben végiggondoltam a hetemet. Átpörgettem gondolatban a listámat, kutatva, hogy mi maradt ki belőle, ami már a következő hétre fog átcsúszni. Szerencsére van tennivaló bőven.  Igyekszem úgy hozzá állni a dologhoz, hogy nem teher a sok feladat, hanem az életem mozgatórugója, ami minden lépéssel közelebb visz az álmaim eléréséhez.

A hét eleje nagyon zsúfoltan telt. Kezdődött ugye Varga István (Fidesz) kijelentésének napvilágra kerülésével, majd az erre történő reagálással folytatódott. Több női léttel foglalkozó szervezet, blog, újság, magazin is megérezte ennek a súlyát, és összefogással, mi nők, hangunkat hallatva elértük azt, hogy újra átgondolják a  Honatyák a helyzethez való hozzáállásukat, és megváltoztassák azt.

Az egyesület életében több lehetőség is megjelent, mely szervezést igényelt, majd gyorsan eljött a csütörtök, a Nők a nemzetgazdaságban konferencia napja. Hódmezővásárhelyen rendezték meg, ami kifejezetten jól jött. Számos nagyszerű nőt ismertem meg az ország különböző pontjáról, akik a női élet különféle területein tevékenykednek. A célok közösek, a saját és környezetünk életét könnyíteni, a problémákra megoldást találni, egy hosszú távon is működő rendszert kiépíttetni a nők érvényesülése érdekében. A konferencia ebéd szünetében egy kedves kis csoport a vezetésemmel egy belvárosi városnézésen vett részt.

Igazán csodálatra méltó nők kerültek egy helyre, a nagyszerű előadók informatív, elgondolkodtató tanulmányokat, tapasztalatokat mutattak be, és a szekció üléseken közvetlen stílusban tudtunk együtt ötletelni a megoldások felkutatása érdekében.

 

Örömmel vettem tudomásul, hogy a résztvevők többsége nem törődik bele a média által erősen hangoztatott és illusztrált világválság negatív következményeibe. Jómagam azt gondolom egyébként, hogy a recesszió is a félre siklott gondolkodásmód eredménye, és ha emberek képesek ennyire negatív dolgokat életre hívni, akkor így megy ez a pozitív eredményekkel is. A válságot változásnak tekintve, csak rugalmasság kell az átálláshoz és az új helyzethez alkalmazkodva, abban megtalálva a lehetőségeket szintén komfortos életre rendezkedhetünk be. De ehhez úgy tűnik,  elengedhetetlen a szemléletváltás.

A nők nagyon profik ezen a téren, csak teret kell engedni/találni a női megérzések, megoldások ismertetése számára, s mint egy jó gasztronómiai recept, úgy a pozitív szemlélet beépítése, egy új, tudatosabb életmód elsajátítása is elérhetővé és gyakorolhatóvá válik többek  számára is.

Vasárnap van. Igyekszem elcsendesedni a mai napon. Jó zenét hallgatni, figyelni a kívülről jövő jeleket, a családi közös programoknak szentelni magam. Erőt és frissességet gyűjtök a jövő hét feladataihoz.

 

 

 

 

kép: Innen

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.