Filmajánló – régi és új romantikus filmek

  A nők, ha épp nem a vad korszakukat élik, szeretnek szempilla rebegtető, csókokkal tűzdelt romantikus filmet nézni, legyen az klasszikus darab, vagy épp a közelmúlt remeke. Ha hétvégére keresel filmet, amit a barátnőkkel vagy épp Pasival néznél, jó helyen jársz.

Tekintsd meg ajánlónkat! Szerinted mi maradt ki?

 

 

 

Ilyenek voltunk

Szereplők:

Barbra Streisand (Katie Morosky)
Robert Redford (Hubbell Gardner)
Lois Chiles (Carol Ann)
Patrick ONeal (George Bissinger)
Viveca Lindfors (Paula Bissinger)
Allyn Ann McLerie (Rhea Edwards)
Murray Hamilton (Brooks Carpenter)

Leírás:

Az egyetemen találkozik egymással Katie és Hubbell. A két fiatal egymásba szeret. Egyikük családja sem nézi azonban jó szemmel a kapcsolatukat, mert nem csupán a vallásuk, a társadalmi helyzetük, de a politikai álláspontjuk is eltér egymástól. A lány nemcsak temperamentumos természet, de baloldali érzelmû, és aktívan részt vesz minden megmozdulásban. A fiú ugyanakkor konzervatív házból való, gazdag úri fiú. A nyilvánvaló különbözõségük és a szülõi tiltás ellenére összeházasodnak. Az eltérõ természetük szétválasztja õket, noha mélyen, legbelül örökké egymáséi maradnak.

 

A szerelem hullámhosszán

szereplő(k):
Tom Hanks (Sam Baldwin)
Rita Wilson (Suzy)
Meg Ryan (Annie Reed)
Bill Pullman (Walter)
Ross Malinger (Jonah Baldwin)
Victor Garber (Greg)
Tom Riis Farrell (Rob)
Carey Lowell (Maggie Baldwin)

Leírás:

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az “igazit”.

 

Angyalok városa

szereplő(k):
Nicolas Cage (Seth)
Meg Ryan (Dr. Maggie Rice)
Andre Braugher (Cassiel)
Dennis Franz (Nathaniel Messinger)
Colm Feore (Jordan)
Robin Bartlett (Anne)

Leírás:

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába “átvedleni” és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes “Berlin felett az ég” című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

Szerelem első vérig

szereplő(k):
Berencsi Attila (Füge)
Szilágyi Mariann (Ágota)
Galambos Erzsi (Füge anyja)
Ujlaki Dénes (Füge apja)
Jászai Joli (Mamó)

Leírás:

Mint a legtöbb tizenéves srác, a film főhőse, Füge is azt hiszi, övé a világ. Vidéki középiskolában tanul, szülei elváltak, a kollégiumból hol az anyjához, hol az apjához utazik haza. Látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához.

 

Jane Eyre

szereplő(k):
William Hurt (Edward Fairfax Rochester)
Charlotte Gainsbourg (Jane Eyre)
Joan Plowright (Mrs. Fairfax)
Anna Paquin (fiatal Jane Eyre)
Geraldine Chaplin (Miss Scatcherd)
Billie Whitelaw (Grace Pool)
Maria Schneider (Bertha)
Elle Macpherson (Blanche Ingram)

Leírás:

Jane Eyre-t, a nincstelen árva kislányt nénikéje leányiskolába adja büntetésből. Bűne annyi, hogy okos, tehetséges, és nem hajlandó alávetni magát a felnőtt világ hazug, képmutató törvényeinek. A szigorú leányiskolában kíméletlen megaláztatásokat kell kiállnia.
Évek múltán az ifjú Jane Thornfieldbe szegődik nevelőnőnek, hogy a kastély mindig távol levő urának törvénytelen leányát, Adele-t tanítsa. Thornfield ódon falai baljós titkokat rejtenek. Egy titokzatos szolgáló néha fel, majd eltűnik, időnként pedig hátborzongató nevetés hallatszik a homályos folyosókon.

 

Te mit ajánlanál romantikus filmnézésre?

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.