Sütőtök – krémleves

Az ősz egyik nagy előnye számomra, hogy lehet sütőtököt enni. Kiskoromban csak elkergetni tudtak ezzel az étellel, mára már keresem a lehetőséget, hogy sütőtököt egyek – változatos formában. Ma  sütőtökből készült krémlevest ajánlok ebédre vagy vacsira. (egyébként tökéletes délutáni nasi helyett is)

Az elkészítése egyszerű, hozzávalók: 1 fej vöröshagyma , 2 gerezd fokhagyma,  1 kiló sütőtök, 2 db sárgarépa, kevés só, bors

Vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, megfűszerezzük, majd felöntjük fél liter vízzel.Fedő alatt puhára főzzük, azután jöhet a turmixgép és pépesítjük. Ha ezzel elkészültünk, vissza kell tenni a tűzre és tejszínnel dúsítani. Tökmagot szórjunk a tetejére, nagyon finom!

Jó étvágyat!

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.