Gyermekjátékok – hideg estékre

A tél számos hátránya közül az egyik, hogy a gyerekekkel kevés időt tudunk a szabadban tölteni, ezáltal otthon egy kissé megborul a szoba lakberendezési lapban közölt fotóhoz hasonlatos rendezettsége.

Néhány ötletet olvashatsz ahhoz, hogy mégis öröm és boldogság legyen a négy fal közé szorulás a gyerkőccel:

Óriásrajz

Teríts le két – három egymáshoz ragasztott barna, lakossági csomagolólapot, és rajzoljátok körbe a gyerkőc lábát, tenyerét, vagy éppen magát teljes valójában! A kész óriásrajz szabadon felhasználható a későbbi rajzolások során, akár  szemléltetőeszközként is szolgálhat, hogy mekkorát nőtt ez a gyerek!

Kívánságfal

Egy ilyen nagy területű papírra például ragaszthattok reklámújságokból kivágott tárgyakat, amiket kisgyermeked szeretne megkapni. Vágja ki, ragassza fel és máris kész a saját kívánságfal! Ha nagyszülők jönnek vendégségbe, már tudni fogják, hogy mit hozzanak kedves unokájuknak a közelgő szülinapra, névnapra…stb. Ráadásul tudjuk, ami a kívánságfalunkon van, az valóra válik!

Formázás

Sok felnőtt nem szeret már gyurmázni, viszont a gyermekek többségénél még mindig vezető helyen szerepel a fantázia megformázása. A közös gyurmázás, pedig valljuk be, még izgalmasabbá teszi ezt a kikapcsolódást! Ha nincs otthon gyurma, vagy emberfeletti késztetést érzel, hogy készíts házilag pár gombóccal, akkor itt egy jó kis gyurma recept. Állítólag hasonló állagú, mint a boltban kapható. Én nem készítettem még el, de láttam már olyat, aki igen! 🙂

Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre meleg víz, 1/3 bögre só, 1 ek. olaj, 1 cs. sütőpor

Elkészítése:

Egy lábasba öntsünk bele minden hozzávalót, majd tegyük fel a gáztűzhelyre összeforralni. Kis lángon kell pár percig forralni és kevergetni, amíg teljesen egybefüggő masszává nem válik. Ha van ételfesték, akkor azt még az elején érdemes hozzáadni!

 

Jó szórakozást! 🙂

 

Ha van kedvetek, küldjetek be egy képet a közös játékról, a Facebook oldalunkon közzétesszük!

 

Foto:Pinterest

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.