Michelle Obama – a First Lady

Melyik kép szerzett 15 óra alatt 3.553.494 lájkot és 470.818 megosztást a Facebookon?

Az, amelyiken a választások után Michelle és Barack Obama összeölelkezik.

Az Egyesült Államok First Ladyje, Michelle Obama, eredeti neve Michelle LaVaughn Robinson 1964. január 17-én született az Illinois állambeli Chicagó déli részén. A Harvard Jogi karán, és a Princeton egyetemen tanult, majd Chicago város polgármesterénél dolgozott, és két egyetemen tanított. Foglalkozását tekintve ügyvéd.  Testvére Craig Robinson, kosárlabdázó.

Barack és Michelle Obama 1992- ben házasodtak össze, majd hat év múlva megszületett első gyermekük, Malia Ann Obama (1998.júl. 04.) majd később Natasha Obama (2001. jún. 07.). Jelenleg Washington előkelő magániskolájában folytatják tanulmányaikat, a nyilvánosság elől takarva élnek. Szigorú nevelést kapnak édesanyjuktól, hétköznap nem nézhetnek TV-t és a mobilt is csak hétvégén használhatják, sportos életmódot kell folytatniuk, környezetük rendezettségéért önmaguk felelnek.

 

Michelle Obama édesanyja, Robinson asszony titkárként dolgozott, jelenleg a Fehér Házban él, kampányok idején ő vigyáz a gyermekekre. A média úgy emlegeti, hogy a First Granny.

A First Lady öltözködési stílusa kiemelkedő, laza elegancia jellemzi ruhatárát, melyet csak amerikai divattervezőktől szerez be, ezzel támogatva a hazai ipart. Odaadó feleség, népszerűségi indexe magasabb, mint férje, Barack Obamá-é, aki szerint a felesége legnagyobb érdeme a pontos szervezés, és a krízis esetén is hideg fejjel történő gondolkodás.

Michelle Obama az egészséges táplálkozás híve és elkötelezett hirdetője. Első könyve, American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America – Amerikában termett: a Fehér Ház veteményesének és az amerikai kerteknek a története által betekintést enged a Fehér Ház déli füves területén gondozott veteményeskert mindennapjaiba. A könyv bevételét a kertészkedés és az egészséges táplálkozást népszerűsítő National Park Foundation támogatására fordítja.

Személyzete népes: titkár, kommunikációs szakértő, fodrász, kozmetikus, stílustanácsadó.

 

 

 

Forrás: wikipedia, parameter.sk

Kép:Pinterest

 

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.