Nemzetközi Öko- Design

A fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében kiállítást, divatbemutatókat, kerekasztal-beszélgetéseket és gyermekprogramokat kínál a szombaton induló Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A környezettudatos művészet nemzetközi palettájából válogathatnak az érdeklődők ipar-, képzőművészet és innováció témakörben. Nem csak magyar alkotók munkái lesznek fellelhetőek, helyet kaptak az észt, spanyol, amerikai, kanadai, finn, francia, lengyel, dán és holland művészek munkái is.

A fesztivál egyik társprojektje a világVÁLTÁS elnevezésű rendezvénysorozat, amely installációval gazdagítja a kiállítást, a konferencián pedig előadásokkal mutatják be a fenntarthatóság eszmei hátterét. A másik társprojektjeként részt vevő Öko-Pack Nonprofit Kft. a Hulladékból Termék című utazó kiállításának apró, kizárólag a magyar művészek hulladék – újragondolásait felvonultató szegletével járul hozzá a tárlathoz.

A nap kísérőprogramjai között lévő divatbemutatón kortárs külföldi és magyar tervezők környezettudatos kollekciói vonulnak fel, amelyekben újrahasznosított – például egészségvédő hatású vörösréz szövetből megálmodott -, valamint organikus alapanyagokból készült költemények sorakoznak.

A kiállítás december elsejéig látogatható.

 

forrás: hirado.hu

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.