Epres mascarponés muffin

  Pár éve beköszöntött Magyarországra is a muffin korszak, és a kreatív gasztro -virtuózok azóta is sorra kísérleteznek a finomabbnál finomabb recept megvalósításán. Szombat lévén ma van a legideálisabb nap egy kis muffin sütéshez, íme a mai nasi ajánlatunk:

Hozzávalók 4 főre: 100 g liszt,2 tojás,2 tojássárgája,40 ml tej,40 g vaj,1 vaníliarúd,60 g cukor,1 tk sütőpor,csipet só

Mascarponekrémhez: 250 g mascarpone, 3 nagy marék eper, 1 púpos ek porcukor

 A muffin elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával és a héjával együtt felforraljuk, a vajat is megolvasztjuk benne, majd lehűtjük. A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük. A tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, 3 részben hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejjel felöntjük, amiből előzőleg kivettük a vanília héját. Gyors mozdulatokkal elkeverjük. A formát muffinpapírral kibéleljük, majd 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 20 percig sütjük. Az epret leturmixoljuk. A krémhez a mascarponét elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az epret, habzsákba töltjük, majd a kész sütemény tetejét feldíszítjük vele.

Az eper szabadon felcserélhető meggyre, vagy banánra is!

Köszönet Dalminak a beküldött receptért!

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.