A legfényesebb csillag – Barbra Streisand, képekkel

  Barbra Joan Streisand  1942. április 24.–én született Brooklyn-ban. Édesapja még Barbra kicsi korában meghalt. Édesanyja éles kritikákkal illetve szerette volna elterelni a színészettől (“egy lány ekkora orral nem lehet világsztár”), de Streisand már a pályája kezdetén ünnepelt előadó lett, az első sikereit éjszakai lokálokban érte el.

Kétszeres  Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy-díjas   énekesnő, színésznő, zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró és producerként tartják számon. A neve eredetileg Barbara volt, de nem szerette, ezért 18 évesen egy különleges névre törekedve megváltoztatta azt, és így lett Barbra.

Sidney Poitier-val és Paul Newmannal az első sztárok között volt az 1970-es években, akik saját produkciós irodát alapítottak. Szerepeiben főként akaratos, elszánt asszonyokat alakít. A Broadwayt a Funny Girl címszerepével hódította meg.

Elliott Gouldhoz fűződő kapcsolatából 1966-ban született egy fia, Jason. 1997-ben eljegyezte magát a másodvonalbeli filmek sztárjával, James Brolinnal, akivel kapcsolatban nem titkolja, hogy a hiányzó apafigurát is pótolja számára.

Hollywood leggazdagabb üzletasszonyai közé tartozik, egyes becslések szerint 180 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Legkedvesebb barátai: Shirley MacLaine, Donna Karan.

Tekintsd meg a Barbra Streisand galériát (időrendi sorrendben)!

 

    

1948                                         1962                                               1966

   

1971                                           1976                                               1986

 

     

1993                                       2000                                 2003

 

  

2008                                                          2012

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.