Koktél Kultúr Kársulat

Mérnyei Ilonával, a Koktél Kultúr Kársulat művészeti vezetőjével beszélgetünk a nemrég alakult, 12 fős hódmezővásárhelyi színtársulatról.

Hogyan és mikor jött létre a társulat?

A Kársulat 10 művészetpártoló ember segítségével jött létre, idén szeptemberben. A célunk, hogy Vásárhelyen újra előtérbe kerüljön a színház, a művészet.

Koktél Kultúr Kársulat  – honnan e furcsa név?

Az alliteráló nevünket Lukács Anikónak (alapító tag, rendező) köszönhetjük, aki ezzel is különlegessé tett minket.

Melyik darabot próbáljátok?

Első darabunkon,  R. Queneau: Stílusgyakorlatok  művén dolgozunk, mely az alkalmazkodásunkról, a mindennapjaink túlbonyolítottságáról szól. Arról, hogy az egyszerű mozzanatokba mi mindent lehet belemagyarázni, de persze mindezt humorosan tálalva a jelenleg 12 fős tehetséges vásárhelyi Kársulattal.

Hol tartjátok a próbákat?

Próbahelyet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kaptunk, ami azt jelenti, hogy a város bizalmat szavazott nekünk és támogat minket. Nagy a bizonyítási vágy bennünk!

Mit jelent számotokra a színházi élet?

Üzenetet, érzelmet szeretnék közvetíteni az emberek felé, szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokszínű lehet a művészet, és ez által valami újat, valami mást mutatni a nézőknek. A nevünkben a koktél szó jelzi, hogy több stílusban is szeretnénk megmutatkozni, így remélve, hogy még több emberhez tudunk szólni és adni nekik valami olyat, amire csak a színház világa képes.

 

Mikor és hol láthatunk titeket?

Elsőként november 27-én 19 órás kezdéssel leszünk láthatóak a BFMK színpadán. További információt pedig a hivatalos Facebook oldalunkon olvashatnak az érdeklődők!

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.