Aranyanyu Díj 2012

Nyolc, egészségügyben és pedagógusként dolgozó nő vehette át a Richter Aranyanyu Díjat ma. Idén közel 500 jelölés érkezett és a döntősökre kb. 90 ezer szavazat érkezett be a versenyre. A 200 ezer forinttal járó elismerést azoknak a köztünk élő hősnőknek ítélik oda, akik nap mint nap sokat tesznek az emberekért, a családokért és a közösségekért.

A zsűri tagjai:

  • Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője
  • Dobó Kata színésznő
  • Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó
  • Kriston Andrea pedagógus, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója
  • Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző
  • Rácz Zsuzsa író

Díjazottak:

Pedagógus kategóriában a közönségdíjat az érdi Kovács Adrienn vehette át, akinek mindkét fiánál autizmust diagnosztizáltak. Mivel az oktatási intézmények nem fogadták be őket, beiratkozott a gyógypedagógiai főiskolára, hogy saját iskolát hozzon létre Down-kóros és autista gyerekeknek.

A zsűri Börcsök Klárának, a derecskei Bocskai István Általános Iskola gyermekvédelmi felelősének ítélte a díjat. Klára az iskolai munkája mellett létre a Tanodát, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket támogatnak tanulmányaikban.

Orvosnő kategóriában a legtöbben Dr. Kenessey Andreára voksoltak, aki a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház kardiológiai osztályán dolgozik. Két éve mellrákot diagnosztizáltak nála. Felépülése óta önkéntesként hívja fel a nők figyelmét az önvizsgálat fontosságára, előadásokat tart, és szűrőprogramokat támogat.

A zsűri választása Dr. Kelemen Edit neonatológus főorvosra esett, aki a kecskeméti kórház újszülött- és csecsemő osztályán dolgozik.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Kovácsné Tóth Hajnalka lett, aki az Orosháza Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik főnővérként, emellett az intézmény ápolási igazgatóhelyettese.

A zsűri úgy döntött, hogy ebben a kategóriában megosztott díjat ad át. Az egyiket Szemes Alexandra, a Sárvári Rendelőintézet sebészeti szakrendelésén dolgozó asszisztens kapta. A 23 éves lány és két testvére életét néhány hónappal ezelőtt tragédia árnyékolta be, elvesztették édesanyjukat. Azóta Szandra neveli négy éves kishúgát, emellett a munkahelyén is lelkiismeretesen helytáll.

A másik díjat Dr. Palotásné Faragó Gabriella budapesti gyógytornásznak adták át, aki az idei rekorder a rá érkezett jelölések számát nézve.

A Nők Lapja Cafe különdíját Vigyikánné Horák Andrea, a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola történelem és földrajz szakos tanára vehette át. A pedagógus jótékonysági rendezvényt szervezett korábbi diákjának, amikor megtudta, hogy a kosárlabdázó fiú lábfejét amputálni kellett. Az Önzetlenség Napján az egész város összefogott, így összegyűlt a lábprotézishez szükséges pénz.

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.