Nő smink nélkül

Tegnap a WestEndben megszólított egy sminkes csapat,  pontosabban, akik 15 perces ingyen smink elkészítését ajánlották fel nekem. Persze, nyilván mindannyian pontosan tudjuk, hogy ingyen dolgok nem léteznek az üzleti életben, de miután rákérdeztem, hogy cserébe milyen kötelezettséget veszek magamra, azt mondták, hogy semmit, csak hallgassam meg az ajánlatukat, ismerjem meg a terméküket. Így már nem is volt ingyen.

Azzal kezdődött, hogy mivel és hogyan sminkelem magam. Mondtam, hogy ritkán, meg tulajdonképpen profi eszközeim sincsenek erre a feladatra. Úgy néztek rám, mint valami földönkívülire. Megkérdezték hány éves vagyok.  Megválaszoltam. Letagadhatnál legalább tízet… – jött a válasz a gyönyörű sminkben pompázó aranybarna arcbőrű szőke szépségtől. De hogy örömöm ne tartson sokáig, hozzátette, hogy azért ebben a korban már illene és kellene legalább  alap sminket használni, hiszen ez épp olyan fontos, mint, hogy a festett hajnál a hajtőre figyelés, vagy a reggeli fogmosás. Az érvek kicsit harmatosak voltak számomra, de jól van. Essünk túl rajta.

El kell ismernem, hogy profi mozdulatokkal, valóban tizenöt perc alatt tett fel nekem egy  tetszetős natúr sminket, legalább 9 eszköz segítségével. És közben beszélt, beszélt, beszélt.

E történet kapcsán azon gondolkodtam, vajon mennyire kell egy nő eszköztárába a minimum húsz részes szépítőszer arzenál. Min múlik, hogy egy nő ki van-e sminkelve minden áldott nap, és mi múlik a sminken? Mennyire kötelességünk, nekünk nőknek, hogy szebbé fessük magunkat, mint amilyenek vagyunk úgy általában? Mennyire van arányban a jó hangulatunk az arcunk kifestésével? És egyáltalán: miért vagy kinek akarunk szebbnek látszani, mint amilyenek vagyunk? Önmagunknak? Párunknak? A férfiaknak? A külvilágnak?

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.