Tippek fogyáshoz, dohányzásról való leszokáshoz

Az újévi fogadalmak között vezető helyen a fogyókúra és a dohányzásról való leszokás áll. Ennek megfelelően most a bejegyzésben néhány fogyókúrás ötletet gyűjtöttem össze, és a dohányzásról történő leszokásról is olvashatsz.

scaleAz édesapám azt szokta mondani, hogy a fogyásnak egy titka van: kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit elégetünk. Nyilván  ennek van igazság alapja, és valójában nem is tűnik úgy, mintha nehéz lenne betartani, de aki fogyózott már, az pontosan tudja, hogy kitartás nélkül nem sok esély van arra, hogy kisebb méretű ruhákba járjunk.

Személyes tapasztalat alapján mondhatom, hogy az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás bevezetése nélkül nem fogsz sikerrel járni. De nem csak te, hanem senki sem. Az ismeretségi körömben történt közvélemény- kutatás szerint az eddigi leglátványosabb fogyást az Atkins és az update diéta eredményezte, bár ezek a kilók gyorsan vissza is jöttek, ahogy abbamaradt a fogyókúra.

A hosszú távon tartható, egészségben és eredményességben is tartós a kalóriaszámláló és a paleolit diéta, de kétségtelenül nagy odafigyelést igényel. Érdemes ezeket is testmozgással kombinálni.

A dohányzásról való leszokást nem próbáltam, mert szerencsére nem tartozom a dohányzók táborába, de szintén körkérdést alkottam a témából. A leghatékonyabbnak az bizonyult, amikor a leszokni vágyó emberünk nem a fokozatosság elvét követte, hanem azt, hogy egyik reggel mikor felkelt, többet már nem gyújtott rá.  A vélemények megegyeznek abban, hogy a fokozatosan csökkentett nikotinbevitel csak ideig-óráig eredményes, utána hajlamosak vagyunk felmenteni magunkat azzal, hogy ha ma már egyet elszívtunk, akkor jöhet még egy, majd holnap eggyel kevesebbszer gyújtunk rá. Na, ezt viszont szinte lehetetlen betartani. A nikotin tapasz is jó ötlet pár napig, de hosszú távon a megkérdezettek egyike sem találta tökéletes megoldásnak.

Bármi is szerepel az újévi fogadalmadban, vagy csak megérett benned az elszántság egy rossz szokásod elhagyására, én kitartást és sok sikert kívánok neked!

A sikersztoritokat küldjétek az iroda@minelli.hu e-mail címre, nagyon szeretjük a szép történeteket! 🙂

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.