Januári uborkaszezon ellen

viragcsokorJanuár van és ilyenkor rendszerint beköszönt az uborkaszezon. Lásd a kereskedelmi TV csatornák hírösszeállítását, vagy a hírportálok posztjait. Sokszor az aktualitások hiánya miatt a már történelemnek számító múlt eseményeit szedik elő és csomagolják új köntösbe.

A januárt sokan a leghosszabb hónapnak mondják, habár egy nappal sem hosszabb, mint a március, mégis lassan és nehézkesen telik. Vége van a decemberi pörgésnek, az ünnepi készülődésnek, izgalmaknak, meghatódásnak.

Helyette beköszönt a januári mélypont, súlyfelesleggel küzdünk a karácsonyi menüknek köszönhetően, anyagilag megvisel a karácsonyi költekezés, s felüti a fejét a tavalyi év elengedése, és minden elénk tódul, amit az elmúlt évben nem intéztünk el, nem értünk el.

Jó hír, hogy van kiút a januári, borongós, szürke hétköznapok szorításából. Az év első hónapja kifejezetten alkalmas arra,  hogy ráncba szedd az életed, és új terveket kezdj szőni, célokat tűzni magad elé. Ha nem szeretnél mégsem nagy és drasztikus változásokat, kezdd kicsiben!

  • Diéta helyett egyél egészségesen!
  • Mozogj minden nap 15 percet! A kitartásod jutalmaként  hallgasd meg kedvenc zenéidet az edzés alatt!
  • Elalvás előtt a problémák helyett fókuszálj arra, hogy milyen jó dolog történt veled aznap!
  • Mosolyogj sokat és bírálj keveset!

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.