Karnyújtásnyi Balaton – 2013 május 19.

karnyújtásnyibalatonEgyedülálló, egyszeri, negyedmilliós tömeget mozgósító rendezvény szervez a Balatonikum Egyesület.

Az eseményt 2013 május 19-én (a Pünkösdi hosszúhétvégén) hívják életre, a Balaton mentén, ahol élőláncot alkot a tömeg, és kéz a kézben átöleli a magyar tengert. A kezdeményezés országmarketing értékű, „világra szóló”, mindenki felé nyitott projekt, mindemellett Guinness-rekord kísérlet is egyben.

A szervezők az Európai Unió mindegyik tagországából, és a balatoni települések testvérvárosaiból is delegációkat várnak, de természetesen örömmel fogadnak résztvevőket a világ minden tájáról. A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával létrejövő rendezvénnyel a Balaton egészére kívánnak figyelmet fordítani, az érintett városokban programkavalkád színesíti az eseményt.

Ahhoz, hogy mindez létrejöjjön, a szervezők  széles társadalmi összefogásra buzdítanak, és kérik a mikroközösségeket: iskolákat, fogyatékkal élők csoportját, munkahelyi közösségeket, sportklubokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Anyagi forrásaik függvényében, a hátrányos helyzetűek részvételének lehetőségét is biztosítani szeretnék.

Az ingyenes giga rendezvény szervezés és lebonyolítás anyagi hátterét támogatók és szponzorok segítségével kívánják megoldani.

Bővebb információ:

Balatonikum Egyesület

BALATONI SOKADALOM – Karnyújtásnyi Balaton 2013

 

 

 

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.