Üzletanyu születik – Vida Ágnes sajtótájékoztatóján jártam

Kedd délelőtt a Gazdagmami.hu szerzője, Vida Ágnes sajtótájékoztatóján vettem részt Budapesten. Ágnest 2010-ben ismertem meg személyesen, előadást tartott a helyi kismamáknak, hogy a gyes/gyed időszakát hogyan tudják üzleti szempontból praktikusan kihasználni.

vidaagi

Már a sajtótájékoztató helyszíne is  megkapó volt: mandala képek a falon, az előtérben kellemes füstölő illat áradt, és az ott tartózkodásunk ideje alatt  bekukucskáltak az üvegtetőn át a tavaszt idéző napsugarak. Érkezésemkor Vida Ágit pillantottam meg először, aki most is, mint mindig mosolygósan fogadta a vendégeket, váltottunk pár szót, majd nemsokára kezdetét vette a nagy beszélgetés, melyben Soós Viki, moderátor kérdezte Ágit a most megjelent Üzletanyu születik könyvével és a pályafutásával kapcsolatban.

uzletanyu

Megtudtam, hogy ez a könyv, ami egyben a tanfolyamok összegyűjtött anyaga, tulajdonképpen nem szimplán egy könyv, hanem sokkal inkább egy belépőjegy a saját, új utunkra. A leírtak segítségül vannak abban, hogy elindítsuk saját vállalkozásunkat: ötleteket, tanácsokat olvashatunk a szerzőtől és valljuk be, Vida Ági már nagyon szépen bizonyította az “üzletanyuvá válás” módszer helyességét.

Szóba került a férfiak és a nők által vezetett vállalkozások különbsége: a statisztikák szerint a férfiak vállalkozása hamarabb véget ér, hiszen ők sokkal inkább a gyorsan megszerezhető profitra hajtanak, míg a nők inkább életstílust várnak az üzleti vállalkozástól.

vidaagidedikal

Természetesen elhangzott a sokakat érdeklő kulcskérdés is, jelesül, hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeres vállalkozó legyen. Na de mi is kell tényleg? Pénz? Kapcsolat? Egy jó ötlet?  Kreativitás? Kétségtelenül, mindegyik hasznos hozzá. A Vida Ági által felvázolt rendszer szerint egy vállalkozás elindítható minimális anyagi ráfordítással, mert sokkal fontosabb az elszántság, a jó ötlet és a kapcsolatépítés. Ez jól hangzik, ugye? Az elmélet mellé számos sikeres példa is említésre került. Nyilván sokan a kudarctól való félelem korlátjába ütköznek, de ennek legyőzésében is segít a könyv, hiszen megismerhetjük  azokat a “hibákat” is, amiket a kezdő vállalkozók el szoktak követni.

Ha szeretnél valami újba belevágni, akár mert nem biztos a munkahelyed, vagy mert épp nem sikerül alkalmazottként elhelyezkedned, akkor mindenképp érdemes elolvasnod Vida Ági Üzletanyu születik című könyvét!

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.