Farsangi fánk

Farsangi fánk

Egy kedves pék ismerősömtől kaptam ezt a farsangi fánk receptet, úgyhogy tuti finom lesz és az elkészítése sem nehéz.

fánkkoll

Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dkg cukor, 1 dkg só, 6 dl tej, 0,5 dkg élesztő, 0,5 dl olaj, 1 tojás

A recept diktálásakor elhangzott, hogy nagyon figyeljek a sorrendre! :) Egy nagyobb tálba bele kell szitálni a lisztet, a sót, beleütünk egy tojást és elkeverjük.

Egy másik, kisebb tálba pedig az élesztőt egy marék liszttel és 1 dl langyos tejjel elkeverünk, beleszórunk másfél dkg cukrot, és felfuttatjuk.  Ha elkészült, akkor a nagy tál tartalmába keverjük az egészet, és tésztává gyúrjuk, beleöntve a fél dl olajat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk (tejjel lehet hígítani)!

25 perc pihentetés után nyújtódeszkán kinyújtjuk a tésztát, majd a kívánt méretűre szaggatás és egy kevés pihentetés után forró olajban kisütjük.

 

3 comments

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>