Kultúrával a mozgásterápiáért – Irodalmi est meghívó

Gála plakát (nagy)-page-0012013. március 21-én / a csillagászati tavasz első napján /18 órakor Hódmezővásárhelyen egy különleges irodalmi est veszi kezdetét, mely mottója: “Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel annak megvalósítására”.

Az est folyamán igazi gyöngyszemeket hallhatunk és láthatunk az Aranyossy Ágoston Általános Iskola és Óvoda diákjai, tanárai tolmácsolásában, továbbá olyan ismert és elismert művészek is fellépnek, mint Almási Éva színésznő és Vajda Júlia operaénekes.

A Jótékonysági Gála bevételével – az alapítványon keresztül –  az intézményben tanuló óvodás és iskolás gyermekek úszás- és lovasterápiás foglalkozását hivatott támogatni.

A műsorszámok betanítása és betanulása egyaránt sok munkát, kreativitást és odafigyelést kívánt. A koreográfiát készítették, a műsort betanították: Nagyné Laskai Nóra, Majoros Gabriella, István Attila, a zenei vezető pedig Gulyás-Szabó Szilveszter lesz.

A gála ideje alatt az alábbi csodás műsorszámok megtekintésével tehetünk felejthetetlen időutazást a sanzon, a tánc, az opera világába. Jó ügyet szolgálva!

1. Részlet az “Óz, a csodák csodája” c. musicalből (Judy Garland máig is felejthetetlen dala!) a Szivárványdal. Előadják: az Aranyossy Á. Ált. Isk. pedagógusai.

2. Az ötven éve elhunyt Edith Piafra emlékezünk a “Mon vieaux Lucien” c. számával. /Dal a barátságról/. Ezt pantomim előadásban látható iskolánk diákjai előadásában.

3. A harmincas évek hangulatát idézi a charleston tánc bemutató.

4. Vajda Júlia a Peer Gynt-ből énekli Solvejg dalát.

5. Federico Fellini megfogalmazhatatlan “álomvilágát”, Nino Rota zenéjével varázsolják színpadra, szintén pantomim előadásban az iskola tanulói.

6. Almási Éva Szabó Lőrinc verseit fogja tolmácsolni és lesz egy meglepetés is tőle!

7. A La Mancha Lovagja c. musicalből, az egyik leghíresebb betétdal, az “Álom”, amelyet a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa fog előadni. Betanította: Berényiné Ale Krisztina, Zagyi Orsolya Kinga

A támogatójegyek 500 Ft-os áron a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, illetve az Aranyossi Ágoston Általános Iskolában vásárolhatók meg!

Tegyünk együtt a gyermekekért!

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.