Csillogó szemek a Rejtőző kavicsok író – olvasó találkozón

A Rejtőző kavicsok című ifjúsági regényről már korábban is esett szó a Minelli hasábjain, interjút készítettem a szerzővel, L.I. Lázárral, azaz Lázár Ildikóval és a budapesti könyvbemutatón is ott voltam.

2013-04-10 16.37.00Szerencsére az írónő örömmel tesz eleget a közönségtalálkozókra történő invitálásnak, így Hódmezővásárhelyen ismét találkoztunk. A több órás utazás után is csillogó szemekkel, töretlen lendülettel mesélt a regényéhez kapcsolódó alkotói folyamatról, az inspiráló személyekről, az azóta érkező visszajelzésekről.

A Cseresnyés Kollégium szervezésében jött létre ez a találkozó, az aulában a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázatra érkező pályamunkákat lehetett megtekinteni. A pályázat céljaként az olvasók megmutathatták, hogy milyen képet látnak maguk előtt a regény elolvasása után, mit jelentenek számukra a rejtőző kavicsok.

Az eredményhirdetés után a kollégium étkezőjében pedig a két szervező, Dávid Kata és Horváthné Ruzsa Anita beszélgettek a szerzővel. A kollégium fiatal lakói igencsak érdeklődőek voltak, számos kérdést tettek fel a történet szereplői és az írónő kapcsolódási pontjairól.

A helyszín is jó választásnak bizonyult, hiszen a gyermekek a megszokott környezetükben befogadók és érdeklődők voltak, odafigyeltek az írónő tanító jellegű útravalóira, amit lazán, történetekbe burkolva adott át a kamaszoknak.

Közös kép is készült, köszönet Nórának a fotóért 🙂

ildivel

Ez is kedvelheted:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.