Mézeskalács gluténmentes lisztből

Olvasói levél érkezett a Minelli postaládába. Andrea elkészítette a mézeskalács receptet gluténmentes liszttel és a tapasztalatait, élményeit elküldte nekünk. Köszönjük.

“Ahogy ígértem, megírom hogy sikerült a Minnelliben olvasott recept.
Gluténmentes liszttel készíteni bármit nem túl egyszerű, mert ezek a lisztek javarészt elég keményítősek. A leírt recept alapján nekem elég híg masszám lett, ezért még kellett tegyek hozzá lisztet. Mivel a liszt önállóan kissé nyelvhúzós végeredményt ad , én mindenhez amit sütök (kenyér,piskóta,palacsinta…) rizslisztet is adok.(ettől lazább könnyebb omlósabb)

Azt viszont igencsak elfelejtettem, hogy nagy távolságot hagyjak , így az első adag egy “gyönyörű” összefolyt süti lett 🙂 . A többinél odafigyeltem de a formák kissé szétmentek, egyedül a szívecske lett felismerhető 🙂 .

Nekem a 10 perc sütés vált be, ekkor még világos,szép sütik lettek.Az íze igen jó lett! 🙂 Kihűlés után bedobozoltam, s szépen vissza puhult. Sajnos a díszítés nekem nem szokott sikerülni, így simán hagytam őket. Mindent összevetve nem lett rossz az eredmény, főként,hogy kicsi fiam csak úgy tömte befelé! 🙂 s a cél ez volt.

Aki megkóstolta szintén megdicsérte 🙂 .

glutenmentesmezeskalacs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.