Mosás vadgesztenyével

Egyre több háziasszony érzi, hogy törődni kell a környezetével, és igyekszik természethez közeli maradni a háztartásban. Ma már rengeteg öko dolgot szerezhetünk be, még boltba se kell menni érte, Interneten is minden megrendelhető. Az elmúlt hetekben elöntötte a Facebook hírfolyamot a vadgesztenyével történő mosás receptje. Én még nem próbáltam ki (nem szedtem még gesztenyét, de meg fogom tenni), viszont egy kedves barátnőm már túl van a gesztenyés mosáson, és az ő beszámolója alátámasztja az öko-mosás eredményességét. Azt mondta, hogy a ruhák nagyon szépek lettek, a színük is élénkült, meg talán puhábbak is lettek.

Íme az egyszerű recept: 5 vadgesztenyét a mosás előtti éjszakára áztasd be kb. fél liter vízbe. A megpuhult gesztenyét vágd félbe, a fehér belsejét aprítsd fel.  Tedd bele egy zokniba, csomózd be a tetejét, tedd a ruhák közé és indulhat a mosás.  Öblítőnek fél dl ecetet ajánlanak az öko mosás tisztelői.

 

Ha van tapasztalatod, vagy más öko háztartási ötleted, bátran írd meg nekünk. Itt kommentben vagy küldhetsz e-mailt is: iroda@minelli.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.