10 tipp, hogy egészségesen és lendületesen teljen a nyár!

A rövid, hideg téli nappalokon ácsingózva várjuk a nyarat. Ahogy emelkedik a hőmérő higanyszála, egyre több mindenre kell figyelnünk az egészségünk érdekében.

tornacipo

Mit tehetsz az egészségedért, a jól-létedért a nyáron? Összeszedtük 10 pontban.

1, Igyál sok vizet! Nyáron a csapból is ez az intelem folyik – a víz mellett. Jó, ha legalább napi 2-3 liter vizet fogyasztasz és kerülöd a cukros üdítőket.

2, Védd a bőröd naptejjel!  Napon. árnyékban, vízparton, vízben – mindig használj naptejet, mert a bőr nem felejt és egy-egy égési sérülés évekkel később is galibát tud okozni. Jobb a megelőzés!

3, Igyekezz minél kevesebb sminket, pórusokat fedő alapozót használni, hagyd, hogy szellőzzön, engedd, hogy fellélegezzen a bőröd! Úgysem szép látvány a nagy kánikulában olvadozó szemfesték.

4, Tölts sok időt szabadtéri elfoglaltsággal! Kertészkedj, sétálj nagyokat az erdőben, ússz rendszeresen. Nem csak a testnek, de a léleknek is kedvezel ezzel.

5, Ügyelj a háziállataidra is ebben a nagy melegben! Legyen friss hideg vizük, és mindig legyen lehetőségük a tűző napról árnyékba húzódniuk!

6, Zárt autóba soha ne hagyj gyermeket egyedül! Nyáron különösen veszélyes! Ugyanez a figyelmeztetés vonatkozik a négylábú kedvenceket illetően is!

7, Viselj kényelmes, lenge ruhadarabokat a kánikulában! A szalmakalap is hasznos viselet!

8, Védd a szemed napszemüveggel!

9, A lakásodat hajnalban szellőztesd, akkor még friss a levegő, napközben csukd be az ablakokat, ereszd le a redőnyöket!  Ha klímát használsz, ne felejtsd el kitisztíttatni!

10, Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, könnyű nyári ételeket!

+ 1 tipp: Nevess sokat, keresd a vidám, inspiráló emberek társaságát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.