5 játékötlet a házibulikhoz

A karácsonyi összejövetelek nagyszerűségét nem az ajándékok értéke, hanem a közös élmény megélése adja. Az ünnepek alatt mindannyian egy kicsit többet eszünk és iszunk, mint a hétköznapokon, hiszen a megterített asztalt körbeülve sztorizgatunk, és valljuk be, ilyenkor ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy mindenből nassoljunk egy kicsit.

Játékötleteket hoztunk ahhoz, hogy ne csak a kifulladásig evésről és ivásról szóljon a buli!

1, Activity

Ha nincs is meg a névadó társasjáték, akkor is könnyen játszhatjuk. Előveszünk egy papírt meg egy tollat a rajzos feladatokhoz, illetve az elmutogatós játékrészben szerzett pontok dokumentálásához. A feladatokat a szereplők fogják összeírni, mindenki egy kis papíron bedobja egy kalapba, és onnan fogják kihúzni az adott feladványt.

2, Ország, város…

Gyermekkorunk egyik kedvenc időtöltése volt az „országvárosozás”. Lényege, hogy egy papírra oszlopokat rajzolunk, melyeket sorban megnevezünk a következők szerint: ország, város, fiú, lány, állat, növény, tárgy, majd a két utolsó a pontszámoké: jó , rossz. Ezek után valaki magában sorolja az ábécé betűit, majd őt megállítva, a kapott betűt használjuk kezdőbetűként az oszlop kitöltésekor. Az nyer, aki több, más által nem megnevezett szót írt a papírjára.

3, Römi vagy 66

Kártyázni nem csak pénzben lehet, karácsonykor mehet szaloncukorra, bejglire vagy 18 év fölött felesben is a játék.

4, Torpedó

Szintén gyermekkorunk kedvenc játéka volt, hogy négyzetrácsos papírra 10 x 10-es négyzetet rajzoltunk, majd elhelyeztük benne a hajóinkat. A négyzet fölé vízszintes irányban írtuk az ábécé betűit, és mellé pedig függőlegesen fentről lefelé a számokat 1- 10-ig. A hajók száma: 1 db 4 kockányi, 2 db 3 kockányi, 3 db 2 kockányi, 4 db 1 kockányi volt. Utána már csak meg kellett tippelni, hogy a másik hova helyezte el a hajóit, majd elsüllyeszteni azokat.

5, Ki vagyok?

Papírra írjatok le 10 feladványt kategóriák szerint (pl.: mesehős, filmcím, minden, ami spanyol, R betűs szavak…stb.), majd a fej fölé tartva a szemben ülőnek rá kell vezetni a másikat, hogy 10 másodperc alatt  kitalálja a feladvány szót.

 

 

képek: deviantart

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.