7 tipp, hogy mire jó az ecet a háztartásban

Sokoldalú és nem drága, ráadásul a lakás minden pontján bevethető.

Sokat olvastam már arról, hogy mi mindenre jó az ecet.  A Netes kutatásaim alapján kirajzolódott, hogy az ételek ízesítésén kívül a takarításban és a gyógyításban is hasznos társunk lehet. A lakás összes helyiségében használhatjuk tisztítószerként.

A teljesség igénye nélkül, ezeket a felhasználási módokat javasolják az ecet lelkes felhasználói (megjegyzem: nem próbáltam ki mindet) :

Nyugtató

2 – 3 kiskanál ALMAECETET kell ugyanannyi kiskanál mézzel kikeverni, és máris kész a természetes nyugtatószer. A lazulás kedvéért egy kis kanállal kell inni a szirupból alvás előtt.

Klaviatúratisztítás

Az ecet a számítógép, laptop, telefon, fax masinák billentyűinek tisztántartására is alkalmas. Fülpiszkálóra csepegtetve, óvatosan töröljük át a műanyag felületet.

Redőny, reluxa tisztítása

Egy kis ecetes meleg vízbe kell mártani a pamutkesztyűnket, majd a nedves ujjaink között áthúzzuk az árnyékoló lapocskáit.

Öblítő helyett

A természetes tisztítószerek kedvelői voksolnak az öblítő ecettel történő helyettesítésére. Hogy mi várható, ha ezt töltjük a mosógépbe? A ruháink puhák lesznek.

Ablaktisztítás

Az ablakmosáshoz 50 – 50 %-ban kell kikeverni az ecetet és a vizet, és már kezdődhet is a munka.

Légfrissítő

Egy kevés ecetet mixelj vízzel és csepegtess bele pár cseppet a kedvenc illóolajodból! A permet semlegesíteni fogja a szagokat a lakásban.

Bútorápolás

Egyenlő arányban kell kikeverni az ecetet az oliva olajjal, majd óvatosan, egy puha textillel áttörölgetni vele a bútorokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.