Érdekes, de ehető! – A kolbásztök


Megismertem egy számomra eddig nem létező növényt, a kolbásztököt. Úgy  kaptam ajándékba, ezért körbenéztem, mire is való. Igazából hasonlít a cukkinihez, ám annál ízletesebb! Zsengén kell leszedni, ekkor már fogyasztható. Készíthetjük rántva


, töltve, sütve, vagy salátának.Termesztője elmondta ha a kolbásztököt felfuttatjuk a kerítésre, gyönyörű kerti díszünk lehet.Termése már 20-25 cm-es korában felhasználható, s ha egy darabot  vágunk csak le belőle, akkor sincs gond, mert újból kinő.Ott a helyén. A termést kiszárítva lakások díszítésére is használják.

Én a magam részéről nagyon meglepődtem, mert még soha nem láttam ilyet. Megpucoltam vékonyan, megsóztam és kevés zsiradékon megsütöttem mindkét oldalát. Magját nem vájtam ki, mert nagyon zsenge volt, de lehet rántva is készíteni és köretnek, vagy önálló ételnek is kiváló.

Rakva,töltve- pont úgy kell bánni vele, mint a hagyományos tökfélékkel.Olvastam, hogy rekordnagyságúra is megnőhet, lehet akár 2-2,5 m is.

K.M.


Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.