Ajándék saját kezűleg

Kedves Hód-mamis társak, olvasók, böngészők!

Nyakunkon a karácsony, mi sem bizonyítja jobban, mintsem az áruházak roskadozásig megtelt polcai a karácsonyi díszítésekkel, és ajánlatokkal, akciókkal.Már javában dúl a dömping a vásártereken, kirakodókon, piacokon. Se szeri-se száma a rengeteg árunak, örömet vivőnek és bóvlinak.

Kevés a pénz, úgy nagy általában, azonban ahol nem kevés, csak alig van, ott is azon töprengenek mit tegyenek szeretteiknek a feldíszített élő, vagy másolat karácsonyfa alá a szeretet ünnepén. Elsősorban is ki kell találni a nem éppen haszontalanná váló tárgyat, majd kalkulált árral számolva összegezni kell, mi az amit elbír a pénztárca és mi az, amit már nem. S utána jön a tépelődés,kinek és miből faragjunk le, mit és mivel váltsunk ki, hogy teljes legyen az öröm – hiszen nem az ajándék értéke a mérvadó, hanem a telitalálat az esetleg már régen áhított dolog átadásával.

Ajándékozni öröm.Látni a felcsillanó gyermekszemeket, a meglepődött és mosolygó felnőtteket. Átmelegszik tőle az ajándék adó és az ajándékozott szíve, lelke. Nagyon jó a karácsony!
Legtöbb családban a “feleségek dolga az ilyesmi “- mondják a férjek, és valóban nem könnyű a sok karácsony előkészület mellett az okos ötletek előhívása és megvalósítása a munka és háziasszonyi teendők mellet.

Szívesen vennék részt jómagam is valamilyen ötletbörze féleségen, még így egy hónappal az ünnep előtt,ahol ki-ki megosztaná bolondos vagy hasznos ötleteit. Praktikus vagy éppen olcsó, de jó minőségű áruforrásokról ha hallanék- bizony nagy segítség volna, nem csak anyagiak terén, hanem egy nagy kamasz, vagy apró-cseprő gyerkőc örömteli arcának mosolyvarázslója is lehetnék. Ha volna jó ötletem.

Segítsetek egy jóféle ÖTLET-BÖRZÉVEL, dobjuk össze , kinek mi van a fejében, miféle tuti ötlettel tudnánk megsegíteni egymást.

ÖTLETEM: még van idő egy apróbb, nagyobb gobelin megvételére, kihímzésére és bekeretezésére. Nagyon klassz mesefigurák, hobbi állatok képeit vagy éppen csendéletet lehet varázsolni vele. A varrás elsajátítása internetről is kiváló, netes piactereken sokkal olcsóbban meg lehet venni a varrnivalót, mint az üzletekben.

Kincses M.

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.