Almahab


Hétvégén vendégségben voltunk és a háziasszony nagyon finom krémet szolgált fel nekünk. Elkértem ennek az ízletes nasinak a receptjét, és mivel nem vagyok önző, közzé teszem a Hódmami olvasóinak!

 


 

Hozzávalók:

másfél kg savanykás (Jonatán) alma,

20-25 dkg cukor,

1 citrom leve és reszelt héja,

2 tojásfehérje,

5 dkg vaj.

Az almát meghámozom, kicsumázom, és szeletekre vágom. Saját levében, a vajon, citromlével, citromhéjjal fűszerezve, fedő alatt puhára párolom, majd fedő nélkül elpárologtatom a felesleges levét. Ha kihűlt, hűtőben jól lehűtőm. A cukor felével turmixgépben pépesítem. A tojásfehérjékből kemény habot verek, majd a cukrot hozzátéve, tovább verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor apránként hozzáadom a pépesre zúzott almát és tovább verem. Habos, nagyon könnyű masszának kell lennie.

Talpas poharakban, azonnal tálalom. Csokoládédarával vagy diószemekkel lehet díszíteni.

Jó étvágyat!


Lilly

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.