Füles leves

Megosztás

A Füles levest kikiáltottuk minden idők egyik legfinomabb leves ételének, mely könnyen elkészíthető és laktató is.  Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók: fél fej vöröshagyma, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg gyökér, 40 dkg sertéshús, só, bors, majoránna, 2 evőkanál liszt, 1 csokor apróra vágott tárkony.

Tálaláshoz: citromkarika, esetleg tejföl.

Túrógaluskához: 10 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 10 dkg liszt, só, kapor, zsemlemorzsa

Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst. Ezeket félig puhára pároljuk. Sóval, törött borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.

Elkészítjük a túrógaluskát: 10 dkg áttört tehéntúrót, 1 tojással, 10 dkg liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.

 

 

Beküldő: Gellért Etelka

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.