Gesztenyés puncsos kocka

Vendégváró desszert  húsvétra:


6 tojás
6 evk cukor
14 dkg darált dió
6 evk liszt
fél zacskó sütőpor
6 evk víz
Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
25 dkg gesztenye massza
1 puncs pudingpor
3 dl tej
Máz:
10 dkg torta bevonó
2,5 dkg margarin
2 evk tej

 


A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk,közben hozzá adjuk a vizet.A diót elvegyítjük a sütőporos liszttel,a fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan össze keverjük.Előmelegített sütőbe és kikent tepsibe tesszük.(25×35) 25 perc alatt megsül. Ha kisült ketté vágjuk. A margarint kikavarjuk a porcukorral és ketté osztjuk,egyik felébe bele dolgozzuk a gesztenye masszát,a másikba a puncspudingot.

A tészta alsó lapjára kenjük a gesztenyés krémet majd a puncsosat és a másik lapot rá tesszük ,be vonjuk a mázzal amit már elkészítettünk.A tejet felforrósitjuk a mikróba és bele tördeljük a csokit és  a margarint,szép simává kavarjuk.

 

forrás: anikonyhaja.blogspot.com

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.