Hagymás – tejfölös langalló

Megosztás

Péklángos, töki pompos, langalló…

Hozzávalók ( 6 személyre) : 50 dkg liszt, 1 ek. só, bors, 7 g élesztő, 1 tk. cukor, 3 dl langyos víz, 3 ek. olívaolaj

Feltét: 1 doboz nagy tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej l. hagyma, 25 dkg szalonna, sajt igény szerint

Az elkészítése sem bonyolult: Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, borsot. Egy másik tálban az élesztőhöz tesszük az olajat, majd összekeverjük úgy, hogy közben hozzáadagoljuk a lisztet.

Ezután kidagasztjuk a tésztát, majd vékonyan olajozott tálban, konyharuhával lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük. Kb. 40 perc.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, lisztezett deszkán fél centire nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük a hagymás tejföllel. Megszórjuk a lila hagymával, szalonnával, sajttal.

Forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.