Halászlé más módon


A reformkonyhában számos érdekes, és egészséges ételeket találhatunk.

 



Hozzávalók:


Haldarabok az alap lé készítéséhez

Halszeletek a levesbe

1 Hagyma

Őrölt pirospaprika

Babérlevél

Fehérbors

Feketebors

3 evőkanál paradicsomsűrítmény

Egy kiskanál liszt

15 dekagramm zöldborsó

Petrezselyemzöld

Az alap lébe szánt hal darabokat (fej, húsos gerinc, zsíros részek) felforraljuk.

Hozzáadjuk a kétféle borsot, babérlevelet, pirospaprikát, a megtisztított hagymát, paradicsomsűrítményt. A lisztet egy kevés vízzel elkeverjük, a leveshez adjuk, felforraljuk, és körülbelül 30 percig főzzük.

Ekkor átpasszírozzuk és beletesszük a zöldborsót.

Ha megpuhult, óvatosan beleeresztjük a besózott halfiléket, és 10-15 perc alatt készre főzzük.

Petrezselyemmel megszórva pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc, 4 személy részére


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Szabó Mária

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.