Hideg sárgabarack krémleves


A sárgabarack nagyon egészséges gyümölcs. Frissen, éretten, a fáról leszedve őrülten finom. Én az alábbi egyszerűen elkészíthető, ízletes sárgabarack krémlevest főztem a családnak a napokban.

Hozzávalók:

* 50 dkg sárgabarack
* 5 dkg vaj
* 5 dkg cukor
* 1 cs. vaníliás cukor vagy kivonat
* 1 rúd fahéj/1 mk. őrölt fahéj
* 1 ek. ételkeményítő
* 2 dl tejföl

A barackokat meghámozzuk. Forró, de nem lobogó vízbe merítjük 2 percre, utána hideg vízbe át, pompásan lehúzható a héja, mint a paradicsomnak.

A vajat megolvasztjuk, majd a cukrot aranyszínűre karamellizáljuk rajta. Rádobjuk a barackot, átkevergetjük, hogy a karamellás vaj mindenhol érje, majd felöntjük vízzel. Ízesítjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Felforraljuk.

Néhány perc forralás után a tűzről lehúzva botmixerrel pépesre zúzzuk. A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel simára keverjük, s apránként felöntjük a forró leves egy részével – hőkiegyenlítést végzünk, nehogy összeugorjon a végén!

A simára kevert habarást a leveshez adjuk, kiforraljuk. Előbb vízfürdőben, majd hűtőben alaposan lehűtjük.

forrás: thechefviki.blogspot.com

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.