Már nem vagy az a nő, akit elvettem!

Megosztás

arnyekA napokban volt szerencsém egy 20 éve együtt élő házaspár vitáját végighallgatni. Záró akkordként a férj azt vágta a neje fejéhez, hogy már nem vagy az a nő, akit anno elvettem! Ezzel természetesen egy újabb vita indult, a kezdetben kemény szavak tovább erősödve ordítozássá fejlődtek.

Biztos, hogy csak a nő változott? Akit akkor elvett, azt tisztelte, azzal minden gondolatát, gondját megosztotta, tenyerén hordozta. De legyünk őszinték, lehetne bárki is húsz év után ugyanaz, mint aki ifjú korában volt? Nem okozna gondot a párkapcsolat során, ha a felek ugyanolyan gondolatokkal, értékrenddel és motivációkkal élnének? Kötve hiszem…

A bölcselet szerint egy valami állandó, az pedig a változás. A Nő a tükörben egyik írásából kölcsön kell vegyem a pókháló- gondolatot, hogy a kapcsolatban álló emberek viselkedése összefügg (kisebb  – nagyobb mértékben), mintha láthatatlanul a csuklónk össze lenne kötve és ha egyikünk megmozdul, az ránt egyet vagy épp enged a vele kapcsolatban álló emberen, ami persze a továbbiakban hatással lesz rá.

Negyedikes lehettem, amikor a tanítóm egy konfliktus kapcsán csak annyit mondott az osztálynak, hogy:  Amilyen a mosdó, olyan a törülköző! Nem kell mondjam, hogy milyen mértékben forgattuk szemeinket és óhatatlanul a terem hátsó felében lévő mosdóra lestünk. (nyilván értettük a lényegét…)

A statisztikák szerint a  legtöbb széthullott kapcsolat mögött a helyes kommunikáció hiánya áll. Ma már mindenkinek van lehetősége, hogy ezen a téren tudatosan fejlődjön, de persze ehhez az is kell, hogy akarja megismerni önmagát.

Szerintem megéri szánni erre egy ki időt és energiát, hiszen minden fronton megtérül.

 

 

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.