Medvehagymás kifli

A medvehagyma nagyon egészséges és finom zöldség, amivel érdemes a konyhában  kísérletezgetni.  Hozzávalók:


70 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 dl tej
1 tsk cukor
3 ek libazsír
1 pohár kefír
1 csapott ek só
1 tojás

Töltelék:
4 kocka sajt (igaz nem kocka háromszög)
1 nagy csokor medvehagyma
1 kis pohár tejföl
és sonka
Tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
A töltelékhez a sajtot és a metélt medvehagymát összekeverjük.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk és hagyjuk pihenni míg kétszeresére nem nő. Majd ketté vágjuk és meggömbölyítjük.

Hagyjuk megint pihenni 10 percig,majd kinyújtjuk kb. 5 mm-es vastagságúra és nyolc cikkre vágjuk.Rákenjük a masszát. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket ,megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, majd megint hagyjuk pihenni. A másik tésztával is így dolgozunk, csak tejföllel kenjük meg és sonkát teszünk rá, úgy tekerjük fel.

 

forrás: http://anikonyhaja.blogspot.com/

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.