Narancsos zselékocka

Vendégek érkeznek délután, igyekeztem valami könnyen, gyorsan elkészíthető sütit kreálni, amivel, mint a háziasszonyok gyöngye, elkápráztatom majd a vendégsereget. A választás a Narancsos zselékocka elnevezésű sütire esett, amit Citromhab oldalán találtam.

Meg kell mondjam, hogy az Olvasóink fontosak a számunkra, és mivel nem szeretnénk senkit sem terhelni kevésbé jól sikerült ételfotóval, ezért az említett oldal illusztrációját használom. 🙂 Készítsétek, egyétek, finom!

Hozzávalók:

A vaníliás réteghez: 2 cs vaníliás pudingpor, 700 ml tej, 3 evőkanál cukor. A narancsos réteghez: 2 cs vaníliás pudingpor, 700 ml narancslé, 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

200 ml hideg tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Olajjal vékonyan kikenjük a formát, és beleöntjük a forró zselét, majd langyosra hűtjük. Ugyanígy készítjük a narancsos réteget is, amit rásimítunk a kihűlt pudingra. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. Ízlés szerint más gyümölcslével is készíthetjük.

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.