Piskótatekercses túrótorta


Az e -mailben terjedő körlevelek közül csak a recepteket szeretem. Ezt a remek, gyümölcsös süteményreceptet is így kaptam. Érdemes kipróbálni, s utána gyorsan megenni!

Kedves Olvasók, együnk finomat!


 


 

Hozzávalók 4 főre

  • 1(eper)lekváros piskótatekercs
  • 250 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom lereszelt héja (és valamennyi leve)
  • cukor (ízlés szerint)
  • ribizli (vagy más gyümölcs)

Elkészítés

  1. Egy edényben keverjük össze a túrót, a mascarpone-t, a reszelt citromhéjat, az ízlés szerint adagolt kifacsart citromlevet és a szintén ízlés szerinti cukormennyiséget, valamint a legvégén a ribizlit.
  2. Szeleteljük fel a piskótatekercset ujjnyi vastagságúra, és béleljük ki vele a félgömb alakú tálat. A közepét töltsük meg a túrós töltelékkel, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább három órára.
  3. Borítsuk ki egy tányérra, majd felszeletelve tetszés szerint dekorálhatjuk még gyümölccsel és/ vagy tejszínhabbal.


Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.