Sárgabarckbefőtt


Sárgabarackbefőttet készíteni nagyon könnyű. Az elkészült befőtt pedig kiváló kiegészítője bármilyen családi menünek. Igaz, elrakása a nagy melegben nem biztos, hogy a legkedvesebb időtöltés, de az étkezéskor az íze mindenképp kárpótol minket.



Hozzávalók:

1 kg sárgabarack,

30 dkg cukor,

víz,

befőttes üvegek.


A barackot leforrázva meghámozom és felezem, majd tiszta üvegekbe töltöm. Itt ízlés szerint kerülhet fahéj, vagy szegfűszeg is az üvegbe. 1 liter vízből és 30 dkg cukorból egy szirupot főzök és a sárgabarackra öntöm.  Az üvegeket lezárva, 80 fokon félóráig sterilizálom.


Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.