Szilveszteri saláta: lencse-krumpli

Megosztás

salataSzilveszterkor a hagyományokhoz híven általában salátát készítünk. A lencsét év közben nem szívesen eszem, de ilyenkor kivételesen – a babona és az egészséges étrend miatt – megteszem.

Lencsés – krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:  20 dkg lencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 szem szegfűszeg , 1-2 babérlevél, 10-15 szem bors, 1 zöldségleveskocka, 2 fej lilahagyma, 1 piros húsú paprika, 1-2 bazsalikombóbita,  3-4 szál petrezselyem, 3 ek. fehérbor-ecet, 2-3 csipet porcukor, 1 kk. mustár, 6 ek. olívaolaj

Elkészítése: A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap felöntjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, a borsot és a babérleveleket, majd belemorzsoljuk a leveskockát, és kb. fél órát főzzük. Eközben a krumplit is megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot, sót az ecettel, a borssal, mustárral, valamint a felaprózott petrezselyemmel, újhagymával és az olívaolajjal. Ebbe forgatjuk a hagymáktól és a babérlevéltől megtisztított lencsét. A krumplikat felszeleteljük, tálra tesszük, majd mellé/rákanalazzuk a lencsés keveréket. A felszeletelt lilahagymával paprikával, a bazsalikommal és petrezselyemmel díszítjük, majd kínálhatjuk is.

forrás: izletes.hu

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.