Tepsis répa


Ezt a receptet e-mailben kaptam, nagyon finom, egészséges zöldséges étel. Fogyókúrásoknak főételként, amúgy meg köretnek is tálalható. Ajánlom mindenkinek!

 

 


Hozzávalók:
1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa,
5 dkg vaj,
só,
csipetnyi reszelt szerecsendió

A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tálat alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.