Ünnepi nasi: Puha mézeskalács

Megosztás

A múlt héten fogyott el az utolsó mézeskalács – még a tavalyi sütésből. Ma készítünk egy újabb adagot, ha finom, puha, gyorsan és könnyen elkészíthető mézeskalács sütire vágysz, akkor neked szól ez a recept. A készítés akár családi programnak is kiváló.

Hozzávalók: ¼ kg méz, ½ kg liszt, 12 dkg vaj/margarin, 10 dkg cukor,  1 egész tojás+2 sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézeskalácsfűszer

Készítési folyamat: A megmelegített mézben elkeverjük a vajat, a méz langyos legyen, ne forró! Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a fűszerkeveréket (kb. 1/3-nyi zacskó). A liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, és azt is hozzáadjuk. Ilyenkor elég ragacsos a massza,  fél napra be kell rakni a hűtőbe, és utána lisztezett deszkán ki kell nyújtani kb. fél cm-s vastagságúra, majd 170 fokon 10-12 percig sütni. Fontos, hogy világos maradjon! Rögtön puha állagú lesz, de fémdobozba kell rakni, és sokáig eláll.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.