Virslis – sajtos kifli

Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
1 lapos ek kanál só
2 dl langyos víz ( amennyit felvesz a liszt)
5 dkg olvasztott vaj
2 ek olaj
Töltelék:
Lapka sajt (kb 10 db)
frankfurti virsli
ketchup
tetejére 10 dkg trappista sajt

 


A langyos tejbe szórom a cukrot, bele morzsálom az élesztőt és egy teáskanál lisztet. Kicsit kavarok rajta,letakarom és hagyom kelni. Addig a tálba szórom a lisztet  elkavarom egy lapos kanál sóval,mélyedést készítek a közepébe ,bele öntöm az olajat,a megkelt élesztőt és a langyos tejet,elkezdem összeállítani és fokozatosan adok hozzá a vizet.Jó lágy tésztát kapok.Letakarva a duplájára kelesztjük ( kb. 40 perc,nálam meleg van a konyhában). Kiborítom a deszkára és elfelezem,most nem gyúrtam át, hanem kinyújtottam és rátettem a szélére a  sajtot, ketchupot és a virslit feltekertem, elvágtam késsel és a tepsire tettem és úgy folytattam tovább.

Pihentettem egy kicsit megkentem tojással és rászórtam a sajtot előmelegített sütőbe toltam kb 40 perc alatt kész,de sütője válogatja.

 

forrás: http://anikonyhaja.blogspot.com/

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.