Zumba és saláta

Együtt könnyebb! jelszóval barátnőimmel harcra kelünk a kilóinkkal szemben. A felesleges téli kilóinkkal. Eddig jó volt a hosszú pulcsi, a kötött kardigán, most már azért lengébbre cseréljük a ruhatárunkat. Elköszönünk a kedves, jó szándékú, ápol és eltakar ruciktól.

Elkezdtük az új őrületet, a zumbát, ami egyébként tök jól kikapcsol, és még olvasztja is a hájréteget, mindemellett odafigyelünk az étkezésünkre is.  Megosztok most egy egyszerű tavaszi saláta receptet az olvasótársaimmal. Jól jön akkor is, ha az egészségünket tartjuk szem előtt, és akkor is, ha az esztétikára ügyelünk. Jó étvágyat!

 

 

Tavaszi “fogyasztó” saláta

Hozzávalók:


30 dkg csirkemell filé
1 fej saláta
pár darab retek
fél kígyóuborka
1 csomó újhagyma
3 dl tejfölből kevert tartármártás

Elkészítés:
A csirkemell filét hosszú csíkokra vágom, sózom, borsozom, olivaolajban 1-2 órát a hűtőben pácolom. Közben a zöldségeket megmosom, csíkokra, vékony szeletekre vágom, elkészítem a tartármártást (dl tejföl, kevés cukor, kevés só, bors, 1 ek citromlé, 1 kiskanál mustár, fél dl olivaolaj). A húst serpenyőben kevés olivaolajon  pirosra sütöm, majd apróra darabolom.  A tartármártásba belekeverem a zöldségeket és a húst. Pirítóssal vagy anélkül önmagában is megállja a helyét.


Magdi és a lányok

Ez is érdekelhet téged:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.